fbpx

Avocadoens Rejse

12,999.00 DKK

Avocadoens Rejse er en workshop, hvor CoboStories kommer ud på jeres skole og sammen skaber vi en workshop, hvor eleverne lærer om historiefortælling og om Avocadoens Rejse fra Chile til Danmark. Avocadoens Rejse kan laves med elever i indskolingen og mellemtrinnet.

CoboStories leverer:

Baggrunde, figurer, indhold, stativer, tablets samt instruktører, der guider jer igennem dagen. Indholdet får i lov at beholde efter dagen er slut og alle film bliver efterfølgende gjort tilgængelige, så I kan vise dem frem.

Materialer vi kommer til at bruge i arbejdet:
Scener:
Avocadoplantage, verdenskort, europakort, modningshal, supermarked, spisebord

Indhold:
Solbriller, lastbil, skib, sommerstol

Karakterer:
Avocado

Hvad skal I levere?
I skal selv have: internetadgang, sakse og tuscher
I skal også levere godt humør, elever og lærere, der vil have en sjov, spændende oplevelse!
I skal forberede fagfagligt indhold til emnet, hvis der skal gennemgås noget specifikt til jeres fag.

Mange avocadoer rejser hele vejen fra Chile til Danmark, for at ende i danske supermarkeder. Denne lange rejser stiller en masse krav til transporten. Det stiller krav til opbevaringen – og koster en masse penge og CO2. Dette skaber en stor miljømæssig påvirkning. Formålet med dette forløb er at skabe opmærksomhed omkring de miljømæssige udfordringer i almindelige fødevarer – og at give jeres elever en introduktion til stop-motion animation som en ramme for storytelling, de kan bruge.

Der er omkring 15.000 km fra avocadomarkerne i Chile til de danske supermarkeder. For at bevare avocadoerne på den lange tur, skal de konserveres ved en temperatur på fem grader celsius. Så man er nødt til at transportere avocadoerne i afkølede celler med kontrolleret atmosfære, indtil de når frem til havnene i Europa. Fra plantagerne læsses kasserne med avocado først på store lastbiler, der bringer dem til chilenske havne, for det meste Valparaiso og San Antonio. Her venter massevis af containerskibe på dem.

Rejsen over havet varer tre uger: Bådene sejler op ad den sydamerikanske kyst forbi Peru, Ecuador og Colombia inden de krydser Panamakanalen og Atlanterhavet. Til sidst ankommer de endelig til Europa, primært i havnene Algericas i Spanien og Rotterdam i Holland.

Her bliver avocadoerne i fire til syv dage i opvarmede celler, hvor ethylene kan bruges. Ethylene er en gas, der opsuges i frugtens væv, hvorved modningsprocessen kunstigt fremskyndes.

Når de er klar, sendes de i lastbiler til supermarkederne over hele Europa og sælges som om de lige var høstet, selvom så meget som en måned kan være gået, siden de blev taget fra træet.

 

 

FN’s verdensmål #13 siger, at vi skal: “HANDLE HURTIGT FOR AT BEKÆMPE KLIMAFORANDRINGER OG DERES KONSEKVENSER”. Kan vi det? Og hvordan? Vi slipper børnenes fantasi løs og får deres bud på, hvordan vi kan fortælle en god historie om miljøpåvirkningen ved avocadoproduktion med en stop-motion animationsfilm.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Kategori: