- Cobostories
- november 21, 2022
- 9:30 am
Stop + motion
= god tilgang til læring i matematik
En af de mange fordele ved at bruge stop-motion som et undervisningsværktøj er, at det kan hjælpe elever med at visualisere viden eller begreber der måske ofte kan være abstrakte eller svære at forstå. Et godt eksempel på dette er matematik. Hos CoboStories er vi på ingen måder matematiske genier, faktisk er vi nok så langt fra som man overhoved kan komme.. Men vi er til gengæld ret gode til stop-motion, og måder hvorpå stop-motion kan inddrages i en undervisningskontekst til at understøtte læring.
Brøkregning
I forhold til matematik, kan stop-motion hjælpe eleverne med fysisk at arbejde med matematikken, ved at tegne, klippe og animere de forskellige dele.
Her er der f.eks. nogle der har lavet en stop-motion film omkring brøker:
I eksemplet her, bliver der tydeligt vist, hvordan en hel firkant kan inddeles i forskellige brøker samt hvad de forskellige brøker hedder.
Her får eleverne muligheden for at koble fysisk interaktion sammen med digital formidling omkring deres forståelse af brøker.
Plus regnestykke
Et andet eksempel kunne være dette:
Filmen tager udgangspunkt i et simpelt regnestykke, men hjælper med at visualisere det på en ny måde. Igen kan den fysiske del, som eleverne skal igennem for at producere en sådan film, hjælpe med at højne deres forståelse for, hvordan man kan plusse to tal.
Regn med film
Derudover kan matematik også inddrages i selve stop-motion processen.
En stop-motion film består jo af en masse billeder. Så en opgave kunne være, at eleverne skal regne ud, hvor mange FPS (frames per second) der går til en film af X gange længde.
Eller de kan arbejde med bevægelsen af et objekt i deres stop-motion film.
Hvor mange billeder og hvor stor afstand mellem hvert billede skal der til at rykke et objekt 5 cm på 8 FPS? Eller 3 FPS?
Mulighederne er mange, og det er bare om at komme i gang! Lad eleverne prøve og ofte oplever man, at eleverne selv har mange gode forslag til, hvordan de kan arbejde med matematik gennem film.

MERE INSPIRATION?
Vi har lavet en inspirationsbank, hvor fokus er på det kreative læringsmiljø.
Her kan I gå på opdagelse og læse om nytænkende læringstilgange, kreative processer, sjove animationsteknikker, ny forskning og meget mere!
God fornøjelse!