LÆRING I DET FRI - DET KAN Vi li'!

Undervisning ude i det fri kan være med til at styrke din naturfagsundervisning samt inspirere elevernes interesse for naturen og naturfag.

For det er nemlig mere end frisk luft og jord under neglene som naturen kan bidrage med til din undervisning.

Faktisk er der ifølge forskningen en hel del at hente ved at benytte naturen som jeres læringsrum.

UD OG SE - og opleve og lære!

Theresa Schilhab er Dr.pæd., ph.d., læringsbiolog samt forskningsleder for Naturlig Teknik og Naturfagsdidaktik og Naturperspektiver.

Udover en fantastisk lang titel, er hun er også fantastisk god til at formidle viden om didaktisk brug af naturrummet.

Der findes nemlig meget litteratur indenfor feltet, hvilket kan gøre det vanskeligt at navigere i.

Det er dog ikke længere et problem, fordi i 2021 udgav Theresa forskningsoversigten Naturoplevelser i naturfagsundervisningen i grundskolen .

Forskningsoversigten fokuserer på internationale studier, der anvender oplevelser i naturen til at understøtte naturfagsundervisningen.

Det er derfor en oplagt mulighed for praktikere inden for dagtilbud, grundskolen, ungdomsuddannelsen samt videregående uddannelser at bruge oversigten til at skabe overblik over eksisterende forskning og blive inspireret.

DER ER SÅ MEGET SJOV...

Theresa beskriver i Naturoplevelser i naturfagsundervisningen i grundskolen, at forskningslitteraturen om brug af naturoplevelser i naturfagsundervisning kan inddeles i to overordnede didaktiske begrundelser.


Den ene side lægger vægt på, at naturvidenskab handler om naturen, og at naturfagsundervisning der således foregår ude i naturen kan vinkles i forhold til konkrete eksempler på naturfænomener.

Den anden side fokuserer på, at de bedste betingelser for at opnå indblik i de videnskabelige metoder som observationer, eksperimenter og hypotesedannelse bedst foregår ude i naturen.

Der er rigtig meget spændende viden at hente i Forskningsoversigten samt konkrete eksempler på brugen af naturen som læringsrum.

Derudover har Theresa også i samarbejde med naturfagslærer Bastian Kuke Larsen beskrevet fire undervisningsforløb til grundskolen, som I kan se og lade jer inspirere jer af her.

DE LEVENDE PLANTER

Vi blev hos CoboStories meget inspireret af idéen om at flytte undervisningen udenfor.

Derfor lavede vi læringsforløbet ”De levende planter”, hvor fokus er på at opnå en dybere forståelse om fotosyntesen gennem storytelling, stop-motion og vigtigst af alt, gennem brugen af naturen som vores læringsrum.

Vi tog derfor kontakt til Theresa og fik en masse godt indspark, inspiration og idéer til vores undervisningsforløb.

Efterfølgende har vi været ude på en håndfuld skoler og afholde forløbet med både 3. og 5. klasser og her kan I se én af de fantastiske film der blev lavet!

Hvis I synes det lyder spændende kan I læse mere og selv booke et forløb her på vores hjemmeside.

Naturen er et enestående rum til fordybelse, leg og læring! Så på med handskerne eller sandalerne (afhængig af årstid) og ud med jer!

Hvad kan vi hjælpe med?

Er der noget, du er blevet nysgerrig på, gerne vil høre mere om, eller er interesseret i,
hører vi gerne fra dig!

Du er velkommen til at ringe på +45 25 41 99 00, eller udfylde felterne herunder
– så kontakter vi dig.

Du kan også booke et gratis og uforpligtende fremvisningsmøde
– direkte i vores kalender.