fbpx

COBOSTORIES

 

Et magisk fortælleunivers for børn

CoboStories er et interaktivt lege- og læringsunivers med fokus på fortællingen, udviklet sammen med og til børn i alderen 2 -10 år – og deres lærere og pædagoger. CoboStories er en fortælletaske sprængfyldt med en hel verden af magiske elementer til inspiration og udvikling af børns kreativitet og nysgerrighed. I fortælletasken findes der en app samt et animationsstativ med baggrunde og figurer, der indbyder til leg, læring og fortælling.

 

CoboStories er et digitalt læringskoncept udviklet til familien i hjemmet, daginstitutioner, indskolingen og mellemtrinnet i folkeskolen, hvor børnene i stedet for at modtage læring, selv er med til at skabe den.

Børnene skal igennem leg, innovation og kreativitet udvikle personlige og faglige kompetencer ved hjælp af værkstederne (Bog- og Filmværkstedet) i CoboStories appen.

 

Formålet med CoboStories er, at lade børnene være de aktivt skabende og dermed styrke deres opfindertrang, fantasi, iværksætterlyst, sproglige og sociale kompetencer samt deres fortælleglæde. Alt sammen kompetencer, som temaerne i de pædagogiske læreplaner lægger op til. Derudover fordres kompetencer som innovation og entreprenørskab, som er væsentlige parametre for fremtidens arbejdsmarked.

Syv gode argumenter for CoboStories

Børn elsker fortællinger. Fortællingerne bliver magiske og nærværende, når børnene kan inddrage både billeder, lyd, tegninger kombineret med deres egen fortællende stemme. Læringsformen er en øjenåbner for børnene

  1. CoboStories udgør en kreativ ramme, hvor børn kan udvikle deres fortællinger.
  2. Når børn selv fortæller, forstår de fortællinger som konstruktion.
  3. Når børn selv skaber fortællinger, styrkes deres empati.
  4. Børn laver deres egne æstetiske og kulturelle fodspor.
  5. CoboStories skaber grundlag for at arbejde med alle temaer i de pædagogiske læreplaner.
  6. CoboStories styrker børns læse- og mediekompetencer, samt deres digitale kompetencer.
  7. CoboStories matcher alle kompetencer der fokuseres på i det 21 århundredes læringskompetencer.

FORTÆLLETASKEN

Fortælletasken indeholder:

 • App – CoboStories
 • 1 Stativ
 • 3 Baggrunde
 • 2 Figurark
 • 1 Øjneklistermærker
 • En introduktion, der viser hvordan man samler stativet til tablets, og hvordan man anvender appen.
 • 1 sæt bogkort
 • 1 sæt filmkort
 • 1 sæt vildere-kort

Du kan downloade
CoboStories appen her:

COBOSTORIES APP

Filmværkstedet

CoboStories Filmværksted: Lav dine egne små animationsfilm med CoboStories Filmværksted. Metoden er enkel. Find en fortælling du gerne vil lave som stopmotion film. Lad dig eventuelt inspirere af de eventyr du allerede kender. Når du er klar til at fortælle din historie, kan du lave en baggrund, herefter vælger du de figurer eller ting, du vil animere. Gå i gang med at flytte dine objekter lige så stille og tag billeder undervejs. Vupti du har en lille flyttefilm. Endvidere kan du lave pixelation, hvor du bruger kroppen til at lave din lille stopmotion film.

 

Filmværkstedet er et produktionsværktøj, der kan bruges af børn i alle aldre, men er særligt målrettet de 3-12 årige. Filmværkstedet er nemt at gå til, hvilket gør, at børnene helt intuitivt kan anvende app’en med kun meget lidt introduktion. Filmuniverset tilbyder børnene en platform, hvorfra de kan skabe deres egne æstetiske filmfortællinger, hvor de kan indtale deres historie og lægge stemningsfuld musik ind over. Universet kan desuden anvendes i naturfag og matematik til at træne faglige kompetencer.

Bogværkstedet

CoboStories Bog: Lav dine egne billed- og lydbøger med CoboStories Bogværksted. Fortæl dine egne historier i billeder og lyd om alt det, der interesserer dig. Skab dine egne kreative fortællinger og bøger samtidig med, at du træner dine læse og skrivekompetencer. Du kan tage billeder, tegne og skrive dine fortællinger og til sidst kan du indtale din fortælling med din egen stemme.

 

Bogværkstedet er en lege- og lærings-app, der passer til det enkelte barns niveau og interesse for leg og læring. Universet er målrettet børn mellem 2 og 10 år. App’en kan bruges i børnehaver og indskoling, hvor pædagoger og lærere kan hjælpe børnene med at sætte en ramme for deres leg og læring i bogværkstedet.